Genel Özellikler
DLP teknolojisi verinin kaynağı ile ilgilenir. Özel kullanıcılar için ekstra yetkiler tanımlanabilmesine karşın genel olarak bilgi koruma mantığı aynıdır. Hatta bazı ürünlerde güvenilir kullanıcı tanımı bulunmaz.
Merkezi olarak yönetilen DLP sistemi, önceden tanımlanmış kaynakları koruma altına alır. Korunan kaynaklar üzerinde yapılan tüm işlemler raporlanır ve kaynağın güvenlik gözü ile izlenmesine imkân sağlanır.
DLP ürünlerinin tamamı giriş/çıkış aygıtlarının denetimini yapabilir. Değerli verinin uygulamalar üzerinden (email, webmail, IM, P2P, Skype), ağ sistemleri üzerinden (wi-fi, blu-etooth, http(s), ftp), fiziksel aygıtlar üzerinden (yazıcılar, usb hafızalar, faks, cd/dvd) başka sistemlere gönderilmesini engeller.
DLP veriyi korumaya yönelik geliştirildiği için hack edilmiş, Truva atı bulaşmış, güvenlik zaafı bulunan veya hatalı konfigüre edilmiş bilgisayarlardan veri çalınmasını engeller. Bazı DLP ürünleri için kullanıcının nerede olduğu önemli değildir. Taşınabilir bilgisayarlar şirket ağında değilken bile agent mimarisi sayesinde koruma kalkanını her zaman çalıştırabilir. DLP ürünleri sunucu sistemlerinde, istemcilerde, taşınabilir bilgisayarlarda, Blackberry gibi avuçiçi bilgisayarlarda çalıştırılabilir. Tüm DLP sistemi dağıtık ortamlarda olmasına rağmen merkezi olarak yönetilebilir ve raporlanabilir. DLP ürünleri değişik biçimlerde bulunan kaynakları koruyabilir. fiifrelenmiş dosyalar, klasörler, bilgi bankaları, sıkıştırılmış dosyalar koruma altına alınabilir.